Kikärtsgryta med smak av citron

Kikärtor mättar bra i denna veganska gryta. Servera med quinoa, couscous eller bulgur. Citron sätter extra piff!

Foto: Fotograf saknas!

MIDDAG2016-12-06 13:42

4 portioner

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 burk krossade tomater

1 påse bladspenat

1 citron, skalet och saften

1 msk flytande honung

2 tsk torkad timjan

vatten

salt, peppar

400 g kikärtor

1 kruka färsk basilika

Hacka lök och vitlök fint. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn tills det mjuknar. Tillsätt tomaterna och låt koka ihop. Tillsätt spenaten och låt koka med en liten stund. Tillsätt citron och honung. Skölj kikärtorna i vatten och tillsätt dem. Koka upp. Späd med vatten om grytan känns för tjock. Smaka av med salt och peppar. Hacka basilika och strö i. Servera grytan med något av ovanstående tillbehör och eventuellt en klick yoghurt på toppen.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!