Kycklingwok med böngroddar och kokos

En wok med krispiga grönsaker och hela smakpaletten från salt till sött representerad blir en finfin fredagsmiddag!

Kycklingwok. Smakrik wok, där nötterna ger tuggmotstånd och sälta.

Kycklingwok. Smakrik wok, där nötterna ger tuggmotstånd och sälta.

Foto: Linda Kask

MIDDAG2016-06-03 13:40

4 portioner

3-4 kycklingfiléer, 600 gram

1 ask färska böngroddar, eller en burk konserverade

4 salladslökar

2 vitlöksklyftor

1 röd paprika

1 röd chilifrukt

1 bit ingefära

3 ägg

1 lime

1 kruka koriander

salt, peppar

1,5 dl kokoschips, eller kokosflingor

Skär kycklingen i kuber. Stek den gyllenbrun, salta och peppra. Ställ åt sidan. Hacka vitlök, chili och strimla salladslöken. Dela paprikan i små bitar. Stek allting hastigt i lite olja. Skala ingefäran och riv den fint på rivjärn. Blanda i den. Tillsätt böngroddarna, låt dem rinna av om du använder konserverade. Knäck i äggen och rör om, stek tills de blir gryniga små bitar. Tillsätt kycklingen. Hacka koriandern och ta i den. Pressa över limen och smaka av med salt och peppar. Servera med kokoschips på toppen och gärna sötsur chilisås. Smaklig måltid!

Trevlig helg!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!