4 portioner
3-4 kycklingfiléer, 600 gram
1 ask färska böngroddar, eller en burk konserverade
4 salladslökar
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 röd chilifrukt
1 bit ingefära
3 ägg
1 lime
1 kruka koriander
salt, peppar
1,5 dl kokoschips, eller kokosflingor
Skär kycklingen i kuber. Stek den gyllenbrun, salta och peppra. Ställ åt sidan. Hacka vitlök, chili och strimla salladslöken. Dela paprikan i små bitar. Stek allting hastigt i lite olja. Skala ingefäran och riv den fint på rivjärn. Blanda i den. Tillsätt böngroddarna, låt dem rinna av om du använder konserverade. Knäck i äggen och rör om, stek tills de blir gryniga små bitar. Tillsätt kycklingen. Hacka koriandern och ta i den. Pressa över limen och smaka av med salt och peppar. Servera med kokoschips på toppen och gärna sötsur chilisås. Smaklig måltid!
Trevlig helg!