Lammfärsbiffar med citronyoghurt

Lamm och citron är utmärkta smakkompisar. Fetaosten ger biffarna en riktigt grekisk touch!

Finmiddag. Lammfärsbiffar med fetaost och citronyoghurt, riktig finmiddag mitt i veckan!

Finmiddag. Lammfärsbiffar med fetaost och citronyoghurt, riktig finmiddag mitt i veckan!

Foto: Vilhelm Stokstad/TT

MIDDAG2016-12-08 13:55

4 portioner

500 g lammfärs

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

4 msk ströbröd

1 dl standardmjölk

200 g fetaost

1 kvist färsk rosmarin eller 2 tsk torkad

1 msk flytande honung

2 msk soja

salt, peppar

Smör till stekning

Hacka lök och vitlök och bryn tills de mjuknar. Blanda ströbröd och mjölk i en glas- eller metallskål. Låt svälla i några minuter och tillsätt färs, lök och vitlök. Tillsätt smulad fetaost, salt, peppar, soja, honung och hackad färsk rosmarin. Stek en bit av färsen och smaka av så att det är lagom salt. Forma biffar och stek dem i smör på medelhög värme.

Citronyoghurt:

1 citron, skal och saft

2 dl matlagningsyoghurt

1 msk honung

salt, peppar

Blanda ingredienserna och rör ihop till en slät kräm.

Servera biffarna med potatis, en enkel sallad med bladspenat och en klick citronyoghurt. Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!