Laxsashimi med grönsaker
4 portioner
500 g gravad lax i tunna skivor
2 avokado, en halva per person
5 salladslökar
gurka i skivor
inlagd ingefära (finns att köpa färdig)
sjögrässallad (finns i välsorterade butiker)
Andra valfria grönsaker, t e x finstrimlad vitkål med en vinägrett på risvinäger, salt och lite honungsalt, peppar
Topping:
Sesamfrö, solrosfrö eller andra fröer du gillar
Tillbehör:
Wasabi, soja
Skiva avokadon och strimla salladslöken. Lägg upp på tallrikar med gurkskivor, ingefära, sjögrässallad och andra valfria grönsaker. Lägg upp laxen i så tunna skivor som möjligt, det är lättare att få tunna skivor om laxen fortfarande är lite frusen när du skär den. Servera med soja i en liten skål till var och en och en klick wasabi. Salta och peppra lätt över grönsakerna. Det är både snyggt och praktiskt att ställa fram skålar med olika strimlade grönsaker, så alla runt bordet får lägga upp sin egen sashimitallrik.
Smaklig måltid!