4 portioner
4 kycklingfiléer
1 paprika
10 färska champinjoner
1 stjälk citrongräs
1 chilifrukt
2 vitlöksklyftor
1 msk grön currypasta
1 burk kokosmjölk
1 ask körsbärstomater
5 salladslökar
1 kruka koriander
maizena, vatten (till redning)
1 msk flytande honung
2-3 tsk fisksås
1 lime, saften
salt, peppar
olja till stekning
Skär kycklingfiléerna i bitar och stek dem gyllenbruna i smör. Salta och peppra. Hacka paprikan, vitlöken och chilifrukten. Banka på den grova delen av citrongräset med en mortelstöt och strimla stjälken fint. Skiva champinjonerna och stek allt lite hastigt i en rejäl stekgryta eller liknande. Blanda i kycklingen. Klyv tomaterna på mitten och tillsätt dem. Tillsätt currypastan och rör om. Häll på kokosmjölken och koka upp. Tillsätt honung och fisksås. Blanda 2 tsk maizena i 1 dl vatten. Koka upp grytan och tillsätt redningen. Rör om. Strimla salladslöken och hacka koriandern och tillsätt dem i grytan. Pressa i limen strax innan servering.
Servera med kokt ris.
Smaklig måltid!