Middagstipset är tillbaka!

En gryta inspirerad av den thailändska soppan tom ka gai, där citrongräs och lime sätter en tydlig karaktär passar utmärkt så här i vintermörkret. Dröm er bort till en varmare plats och gå loss i köket!

Hett och syrligt. Kycklinggryta med thailändska smaker.

Hett och syrligt. Kycklinggryta med thailändska smaker.

Foto: Fotograf saknas!

MIDDAG2016-12-19 13:00

4 portioner

4 kycklingfiléer

1 paprika

10 färska champinjoner

1 stjälk citrongräs

1 chilifrukt

2 vitlöksklyftor

1 msk grön currypasta

1 burk kokosmjölk

1 ask körsbärstomater

5 salladslökar

1 kruka koriander

maizena, vatten (till redning)

1 msk flytande honung

2-3 tsk fisksås

1 lime, saften

salt, peppar

olja till stekning

Skär kycklingfiléerna i bitar och stek dem gyllenbruna i smör. Salta och peppra. Hacka paprikan, vitlöken och chilifrukten. Banka på den grova delen av citrongräset med en mortelstöt och strimla stjälken fint. Skiva champinjonerna och stek allt lite hastigt i en rejäl stekgryta eller liknande. Blanda i kycklingen. Klyv tomaterna på mitten och tillsätt dem. Tillsätt currypastan och rör om. Häll på kokosmjölken och koka upp. Tillsätt honung och fisksås. Blanda 2 tsk maizena i 1 dl vatten. Koka upp grytan och tillsätt redningen. Rör om. Strimla salladslöken och hacka koriandern och tillsätt dem i grytan. Pressa i limen strax innan servering.

Servera med kokt ris.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!