Middagstipset är tillbaka!

Macka till middag funkar finfint, om den är riktigt matig och gjord på bröd av god kvalitet. Bruschetta är en italiensk variant som jag här har valt att toppa med den typiskt grekiska osten halloumi. Mums!

Macka till middag? Javisst, bruschetta med halloumi blir en mättande måltid med en sallad till.

Macka till middag? Javisst, bruschetta med halloumi blir en mättande måltid med en sallad till.

Foto: Linda Kask

MIDDAG2016-08-31 13:00

4 portioner

8 brödskivor, gärna av surdeg

1 vitlöksklyfta

2-3 msk olivolja

8 halloumiburgare (finns att köpa runda "burgare", om du inte hittar det, skär vanligt halloumi i skivor och lägg 2-3 stycken på varje bröd)

1 ask körsbärstomater

4 salladslökar

1 kruka persilja

1 citron, skal och saft

2 msk olivolja¨

flingsalt

svartpeppar

Till servering: Crema di balsamico (balsamicosirap, finns färdig på flaska)

1 påse bladspenat

Krossa vitlöksklyfta och gnid in brödskivorna. Ringla lite olivolja över varje brödskiva. Lägg brödet på en plåt och kör i ugnen tills ytan blir ljusbrun och krispig. Stek halloumin på båda sidorna. Lägg en skiva på varje bröd. Dela tomaterna och hacka salladslöken. Blanda i en skål. Hacka persilja och tillsätt den. Tillsätt olivolja, rivet citronskal och pressad citron. Smaka av med svartpeppar, flingsalt och lite honung om tomaterna är skarpa i smaken. Fördela tomatbladningen över ost och bröd. Servera med bladspenat och lite crema di balsamico på toppen av brödet.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!