4 portioner
8 brödskivor, gärna av surdeg
1 vitlöksklyfta
2-3 msk olivolja
8 halloumiburgare (finns att köpa runda "burgare", om du inte hittar det, skär vanligt halloumi i skivor och lägg 2-3 stycken på varje bröd)
1 ask körsbärstomater
4 salladslökar
1 kruka persilja
1 citron, skal och saft
2 msk olivolja¨
flingsalt
svartpeppar
Till servering: Crema di balsamico (balsamicosirap, finns färdig på flaska)
1 påse bladspenat
Krossa vitlöksklyfta och gnid in brödskivorna. Ringla lite olivolja över varje brödskiva. Lägg brödet på en plåt och kör i ugnen tills ytan blir ljusbrun och krispig. Stek halloumin på båda sidorna. Lägg en skiva på varje bröd. Dela tomaterna och hacka salladslöken. Blanda i en skål. Hacka persilja och tillsätt den. Tillsätt olivolja, rivet citronskal och pressad citron. Smaka av med svartpeppar, flingsalt och lite honung om tomaterna är skarpa i smaken. Fördela tomatbladningen över ost och bröd. Servera med bladspenat och lite crema di balsamico på toppen av brödet.
Smaklig måltid!