Middagstipset: Asiatiska pannkakor

Frasiga pannkakor, eller plättar som vi säger i Norrbotten, som går att fylla med nästan vad som helst. Här har jag valt en smakrik grönsaksröra, med knapriga jordnötter som fin kontrast.

Tisdagsmiddag! Testa asiatiska pannkakor. Bovetemjölet gör att dessa passar även för glutenallergiker.

Tisdagsmiddag! Testa asiatiska pannkakor. Bovetemjölet gör att dessa passar även för glutenallergiker.

Foto: Linda Kask

Middag2017-03-07 14:18

4 portioner

Plättar:

2 ägg

2 dl mellangrädde

2 dl mjölk

1,5-2 dl bovetemjöl

1/2 dl svarta sesamfrön

1 tsk salt

Kokosolja, eller annan olja till stekning

Vispa ihop ägg, grädde och mjölk. Tillsätt mjölet och vispa till en jämn smet. Känns den för tunn, ta i lite mer mjöl. Tillsätt salt och sesamfrön. Låt smeten stå i 10 minuter. Hetta upp oljan i en stekpanna och grädda plättarna.

Fyllning:

4 salladslökar

1 blomkålshuvud

3 vitlöksklyftor

1 bit färsk ingefära

2 rejäla morötter

1/2 röd chili, urkärnad

10 champinjoner

1 msk grön curry

1 knippe koriander

1 lime, saften

några droppar sesamolja

salt

2 dl saltade jordnötter

Strimla salladslöken och ta i sär blomkålen i buketter. Skär dem i tunna skivor. Skala och finhacka vitlöksklyftorna, skala och riv ingefäran på fint rivjärn. Riv morötterna grovt, hacka chilin och skiva champinjonerna. Hetta upp lite olja i en wok/stekpanna och stek grönsakerna i några minuter. Tillsätt currypastan och rör om. Tillsätt sesamolja, lime och koriander. Strö över jordnötter. Smaka av med mer salt om det behövs.

Toppa plättarna med grönsaksfyllning och strö gärna över lite kokoschips vid servering. Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!