4 portioner
Plättar:
2 ägg
2 dl mellangrädde
2 dl mjölk
1,5-2 dl bovetemjöl
1/2 dl svarta sesamfrön
1 tsk salt
Kokosolja, eller annan olja till stekning
Vispa ihop ägg, grädde och mjölk. Tillsätt mjölet och vispa till en jämn smet. Känns den för tunn, ta i lite mer mjöl. Tillsätt salt och sesamfrön. Låt smeten stå i 10 minuter. Hetta upp oljan i en stekpanna och grädda plättarna.
Fyllning:
4 salladslökar
1 blomkålshuvud
3 vitlöksklyftor
1 bit färsk ingefära
2 rejäla morötter
1/2 röd chili, urkärnad
10 champinjoner
1 msk grön curry
1 knippe koriander
1 lime, saften
några droppar sesamolja
salt
2 dl saltade jordnötter
Strimla salladslöken och ta i sär blomkålen i buketter. Skär dem i tunna skivor. Skala och finhacka vitlöksklyftorna, skala och riv ingefäran på fint rivjärn. Riv morötterna grovt, hacka chilin och skiva champinjonerna. Hetta upp lite olja i en wok/stekpanna och stek grönsakerna i några minuter. Tillsätt currypastan och rör om. Tillsätt sesamolja, lime och koriander. Strö över jordnötter. Smaka av med mer salt om det behövs.
Toppa plättarna med grönsaksfyllning och strö gärna över lite kokoschips vid servering. Smaklig måltid!