4 portioner
600 g lövbiff
salt, peppar
smör till stekning
Strimla biffen och stek i stekpanna. Salta och peppra. Ställ åt sidan.
2 morötter
4 salladslökar
1 paprika
1 kruka koriander
1 påse (200 g cirka) japansk sjögrässallad (finns i välsorterade matbutiker, annars kan du ta glasnudlar)
1/2 gurka
Gör tunna slantar av morötterna med hjälp av en potatisskalare. Hacka salladslöken, strimla paprikan och hacka koriandern. Lägg upp allt på ett stort serveringsfat eller i en vid skål. Gör "nudlar" av gurkan med en så kallad spiralizer, eller hyvla remsor med en potatisskalare. Blanda i salladen och blanda även i sjögräset.
1 vitlöksklyfta
1 bit färsk ingefära
1 röd chili
1 dl soja, gärna japansk
0,5 dl vatten
2 msk flytande honung
2 tsk sesamolja
1/2 dl sesamfrön
1 msk risvinäger
Riv vitlöken och ingefäran fint. Blanda ihop alla ingredienser.
Lägg upp lövbiffen ovanpå grönsakerna. Ringla över dressingen.
Smaklig måltid!