Middagstipset: Biffsallad med sjögräs och sötstark sesamsås

Alltså, jag får aldrig nog av dessa ljumna, matiga sallader med krispiga grönsaker och en smakrik sås till. Innehållet går att variera i det oändliga.

Fräscht. Krispigt grönt och smkarik dressing gör biffsalladen till en succé! Skippa köttet? Javisst, byt ut mot exempelvis tofu.

Fräscht. Krispigt grönt och smkarik dressing gör biffsalladen till en succé! Skippa köttet? Javisst, byt ut mot exempelvis tofu.

Foto: Linda Kask

MIDDAG2016-04-25 13:00

4 portioner

600 g lövbiff

salt, peppar

smör till stekning

Strimla biffen och stek i stekpanna. Salta och peppra. Ställ åt sidan.

2 morötter

4 salladslökar

1 paprika

1 kruka koriander

1 påse (200 g cirka) japansk sjögrässallad (finns i välsorterade matbutiker, annars kan du ta glasnudlar)

1/2 gurka

Gör tunna slantar av morötterna med hjälp av en potatisskalare. Hacka salladslöken, strimla paprikan och hacka koriandern. Lägg upp allt på ett stort serveringsfat eller i en vid skål. Gör "nudlar" av gurkan med en så kallad spiralizer, eller hyvla remsor med en potatisskalare. Blanda i salladen och blanda även i sjögräset.

1 vitlöksklyfta

1 bit färsk ingefära

1 röd chili

1 dl soja, gärna japansk

0,5 dl vatten

2 msk flytande honung

2 tsk sesamolja

1/2 dl sesamfrön

1 msk risvinäger

Riv vitlöken och ingefäran fint. Blanda ihop alla ingredienser.

Lägg upp lövbiffen ovanpå grönsakerna. Ringla över dressingen.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!