Middagstipset: Filopaj med tomat och fetaost

Filodeg är lövtunna degark som köps färdig på rulle eller i paket. De blir en härligt frasig pajbotten med hjälp av smält smör!

Frasig paj. Att använda filodeg är en smart genväg till en frasig paj- degen finns färdig i frysdisken.

Frasig paj. Att använda filodeg är en smart genväg till en frasig paj- degen finns färdig i frysdisken.

Foto: Janerik Henriksson/TT

MIDDAG2016-12-01 13:00

4 portioner

Botten:

250 g filodeg

100 g smör

Smält smöret och pensla botten av en pajform. Lägg i ett ark och pensla med smör. Upprepa proceduren och pensla smör mellan varje degark. Sätt ugnen på 200 grader.

Fyllning:

1 ask cocktailtomater

1 rödlök

1 vitlöksklyftor

2 dl svarta oliver

200 g fetaost

1 kvist färsk rosmarin

Äggstanning:

3 ägg

2,5 dl mellangrädde

salt, svartpeppar

Klyv tomaterna på mitten. Skär löken i tunna ringar. Tryck ut kärnorna ur oliverna, eller använd urkärnade. Lägg i allt i pajskalet och smula över osten. Vispa ihop ägg och grädde, smaka av med peppar och salt, men tänk på att fetaosten ger en hel del sälta.

Grädda pajen tills skalet blivit gyllenbrunt i kanterna och äggstanningen har stelnar.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!