4 portioner
Botten:
250 g filodeg
100 g smör
Smält smöret och pensla botten av en pajform. Lägg i ett ark och pensla med smör. Upprepa proceduren och pensla smör mellan varje degark. Sätt ugnen på 200 grader.
Fyllning:
1 ask cocktailtomater
1 rödlök
1 vitlöksklyftor
2 dl svarta oliver
200 g fetaost
1 kvist färsk rosmarin
Äggstanning:
3 ägg
2,5 dl mellangrädde
salt, svartpeppar
Klyv tomaterna på mitten. Skär löken i tunna ringar. Tryck ut kärnorna ur oliverna, eller använd urkärnade. Lägg i allt i pajskalet och smula över osten. Vispa ihop ägg och grädde, smaka av med peppar och salt, men tänk på att fetaosten ger en hel del sälta.
Grädda pajen tills skalet blivit gyllenbrunt i kanterna och äggstanningen har stelnar.
Smaklig måltid!