Middagstipset: Fiskgryta med musslor och chorizo

Den här fiskgrytan får en spännande smak av den kryddstarka chorizon. Avnjutes med ett gott bröd och gärna en klick aioli.

Fiskgryta till middag! Kryddig fiskgryta med mycket smak.

Fiskgryta till middag! Kryddig fiskgryta med mycket smak.

Foto: Janerik Henriksson/TT

MIDDAG2016-06-02 13:00

6 portioner

600 g vit fisk, till exempel torsk

3 chorizokorvar

1 nätkasse blåmusslor

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 fänkål

2 stora morötter

2 dl vitt vin (alternativt vatten)

2 dl vatten

1 burk krossade tomater

1 buljongtärning

1 msk flytande honung

salt, peppar

1 kruka färsk persilja

Rengör musslorna och släng de som har trasigt skal. Testa om de med öppet skal sluter sig när du knackar på den - om de gör det är de okej. Hacka lök, vitlök och strimla fänkålen. Slanta morötterna. Bryn allt i lite olivolja. Smula i buljongtärningen. Slå på vinet och låt koka tills nästan all vätska är borta. Slå i tomater och vatten. Tillsätt honung. Skär chorizon i slantar och stek i stekpanna. Ställ åt sidan. Lägg i musslorna och fisk skuren i bitar. Låt koka tills musslorna öppnar sig, det tar bara några minuter. Koka inte längre än så, då blir fisken och musslorna sega. Tillsätt chorizon. Hacka persilja och tillsätt den. Smaka av med salt och peppar. Späd med mer vatten om du vill ha en mer sopplik rätt. Hacka eventuellt i lite dill innan servering.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!