Middagstipset: Halloumiburgare med vitkålssallad

Halloumiburgare finns att köpa färdiga i ostdisken. Perfekt att pensla i lite olja och vända på grillen. Eller stek i stekpannan. Byt gärna ut hamburgerbrödet till ett grövre bröd.

Foto: Fotograf saknas!

MIDDAG2016-06-13 13:30

4 portioner

8 halloumiburgare

8 skivor surdegsbröd eller annat bröd

olja till stekning

svartpeppar

Vitkålssallad:

1 rejäl klyfta vitkål

2 morötter

3 msk olivolja

1 pressad citron

2-3 tsk örtsalt

Till servering:

rödlök

tomater

vitlöksyoghurt med dill (se tips nedan!)

Pensla burgarna och bröden. Stek eller grilla någon minut på varje sida, även bröden. Strimla vitkål och rivna morötter och blanda ihop dressingen. Häll över salladen i en skål och rör om. Lägg upp halloumi på bröden och toppa med tillbehör. Servera med vitkålssallad.

Tips: Vitlöksyoghurt med dill är en god sås till burgarna: Blanda 2 dl grekisk yoghurt med 1 vitlöksklyfta. Hacka i en knippe färsk dill och smaka av med lite salt.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!