4 portioner
8 halloumiburgare
8 skivor surdegsbröd eller annat bröd
olja till stekning
svartpeppar
Vitkålssallad:
1 rejäl klyfta vitkål
2 morötter
3 msk olivolja
1 pressad citron
2-3 tsk örtsalt
Till servering:
rödlök
tomater
vitlöksyoghurt med dill (se tips nedan!)
Pensla burgarna och bröden. Stek eller grilla någon minut på varje sida, även bröden. Strimla vitkål och rivna morötter och blanda ihop dressingen. Häll över salladen i en skål och rör om. Lägg upp halloumi på bröden och toppa med tillbehör. Servera med vitkålssallad.
Tips: Vitlöksyoghurt med dill är en god sås till burgarna: Blanda 2 dl grekisk yoghurt med 1 vitlöksklyfta. Hacka i en knippe färsk dill och smaka av med lite salt.
Smaklig måltid!