Middagstipset: Halloumisallad med citron- och persiljepesto

Sallad är ingen riktig mat. Sant, och falskt! Trista lunchsallader som består av vattningar tomater och trötta salladsblad gör väl knappast någon mätt och nöjd. Men det här är något helt annat! Använd gärna halloumiburgare (finns i många butiker).

Grön veckostart. Halloumisallad som verkligen mättar.

Grön veckostart. Halloumisallad som verkligen mättar.

Foto: Linda Kask

MIDDAG2016-03-29 13:00

4 portioner

8 halloumiburgare (brukar säljas i fyrapack) eller 2 paket halloumi

Sallad:

2 avokado

4 tomater

2 stora morötter

1/2 gurka

3 salladslökar

Skiva avokadon, tomaterna och strimla morötterna. Använd en spiralizer, eller en potatisskalare. Gör samma med gurkan. Hacka salladslöken. Lägg upp på ett stort fat och varva grönsakerna med varandra.

Pesto:

1 kruka persilja

1/2 citron, skalet och saften

1/2 dl olivolja

1 vitlöksklyfta

salt, peppar

1 msk flytande honung

Blanda ihop peston, som väl egentligen inte är pesto då den saknar både nötter och ost. Hacka persiljan, riv citronskalet, blanda i en skål och pressa i citronen. Tillsätt olivolja och riv vitlöken. Blanda ihop allt, samka av med salt, peppar och honung. Ställ åt sidan.

Stek halloumin så den blir gyllenbrun och får en knaprig yta. Lägg upp ovanpå grönsakerna. Ringla över peston och toppa med rostade pinjenötter och en näve goda oliver.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!