4 portioner
8 halloumiburgare (brukar säljas i fyrapack) eller 2 paket halloumi
Sallad:
2 avokado
4 tomater
2 stora morötter
1/2 gurka
3 salladslökar
Skiva avokadon, tomaterna och strimla morötterna. Använd en spiralizer, eller en potatisskalare. Gör samma med gurkan. Hacka salladslöken. Lägg upp på ett stort fat och varva grönsakerna med varandra.
Pesto:
1 kruka persilja
1/2 citron, skalet och saften
1/2 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
salt, peppar
1 msk flytande honung
Blanda ihop peston, som väl egentligen inte är pesto då den saknar både nötter och ost. Hacka persiljan, riv citronskalet, blanda i en skål och pressa i citronen. Tillsätt olivolja och riv vitlöken. Blanda ihop allt, samka av med salt, peppar och honung. Ställ åt sidan.
Stek halloumin så den blir gyllenbrun och får en knaprig yta. Lägg upp ovanpå grönsakerna. Ringla över peston och toppa med rostade pinjenötter och en näve goda oliver.