4-6 portioner (gryta brukar räcka länge...)
8 chorizokorvar
1 gul lök
1 röd chili, urkärnad
3 vitlöksklyftor
1 gul paprika
1 msk spiskummin
2 tsk torkad koriander
1 ask körbärstomater
2 burkar krossade tomater
2 msk soja
2 msk flytande honung
2 dl mellangrädde
250 g svarta bönor
200 g kidneybönor
2-3 dl vatten
1 kanelstång
salt, peppar
Hacka lök, vitlök och chili fint. Dela paprikan i tärningar. Skär korven i slantar och stek tills den får färg på varje sida. Tillsätt vitlök, chili, lök och paprika och låt steka med i några minuter. Tillsätt de torra kryddorna och rör om ordentligt. Skär körsbärstomaterna i halvor och tillsätt dem. Slå på de krossade tomaterna, lägg i kanelstången och låt chilin koka upp och puttra på låg värme i 15-20 minuter. Tillsätt soja, honung och mellangrädde. Skölj bönorna i durkslag och tillsätt dem. Rör om, men var försiktig så det inte blir bönmos! Späd grytan med vatten om den känns för tjock. Smaka av med salt och peppar.
Avokadosallad:
2 avokado
2 salladslökar
1 kruka koriander
1 lime, saften
salt
Tärna avokadon, hacka koriandern och salladslöken. Blanda i en skål. Pressa över lime och smaka av med lite salt.
Servera chilin med en klick yoghurt och avokadosalladen. Smaklig måltid!