Middagstipset: Het pumpasoppa med knapriga frön

Den här soppan är ljuvligt god, het, len och krämig på samma gång. Rostade pumpafrön och sesamfrön på toppen ger härligt tuggmotstånd.

Börja med grönt! Pumpasoppa blir en bra start på veckan!

Börja med grönt! Pumpasoppa blir en bra start på veckan!

Foto: Linda Kask

MIDDAG2016-04-18 13:00

4 portioner

1 butternut squash, 1,5 kg cirka

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 röd chili

1 bit färsk ingefära

4 salladslökar

3 morötter

1 burk böngroddar (eller färska om du får tag i det)

1,5 tärning grönsaksbuljong

1 burk kokosmjölk

vatten

1 kruka koriander

1 lime, saften

Topping: pumpafrön och sesamfrön, gärna svarta

Skala pumpan och skär den i bitar. Hacka lök, vitlök och chili. Hacka ingefäran. Bryn allt hastigt i en stor kastrull i lite olja så att smakerna frigörs. Häll på vatten så att det täcker. Koka upp och låt koka under lock tills pumpan är mjuk. Smula i buljongtärningen. Mixa soppan slät med en stavmixer. Häll i kokosmjölken och rör om. Strimla salladslöken, riv morötterna grovt eller använd en spiralizer för att göra "morotsnudlar". Häll av vattnet på groddarna. Värm upp soppan tills den precis börjar koka. Pressa i limen. Lägg morötter och böngroddar i botten på varje tallrik. Slå över den varma soppan. Toppa med färsk koriander, salladslök och frön.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!