4 portioner
1 butternut squash, 1,5 kg cirka
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 bit färsk ingefära
4 salladslökar
3 morötter
1 burk böngroddar (eller färska om du får tag i det)
1,5 tärning grönsaksbuljong
1 burk kokosmjölk
vatten
1 kruka koriander
1 lime, saften
Topping: pumpafrön och sesamfrön, gärna svarta
Skala pumpan och skär den i bitar. Hacka lök, vitlök och chili. Hacka ingefäran. Bryn allt hastigt i en stor kastrull i lite olja så att smakerna frigörs. Häll på vatten så att det täcker. Koka upp och låt koka under lock tills pumpan är mjuk. Smula i buljongtärningen. Mixa soppan slät med en stavmixer. Häll i kokosmjölken och rör om. Strimla salladslöken, riv morötterna grovt eller använd en spiralizer för att göra "morotsnudlar". Häll av vattnet på groddarna. Värm upp soppan tills den precis börjar koka. Pressa i limen. Lägg morötter och böngroddar i botten på varje tallrik. Slå över den varma soppan. Toppa med färsk koriander, salladslök och frön.
Smaklig måltid!