Middagstipset: Ingefärsdoftande vegowok

Vegomums. Tofu med fräscha grönsaker blir en finfin torsdagsmiddag.

Vegomums. Tofu med fräscha grönsaker blir en finfin torsdagsmiddag.

Foto: Janerik Henriksson/TT

MIDDAG2016-11-10 13:00

Tofu är ett sojaprotein som gör den här vegorätten både god och mättande. Köp gärna marinerad tofu, för mer smak.

4 portioner

400 g tofu

2 broccolibuketter

4 salladslökar

2 stora morötter

1 bit ingefära, ungefär 2-3 centimeter

2 vitlöksklyftor

1 chilifrukt, urkärnad

2 msk ljus soja

2 msk jordnötssmör

1 msk flytande honung

några droppar sesamolja

1 kruka koriander

salt, peppar

Skär tofun i bitar och hetta upp olja i en stekpanna. Stek bitarna tills de börjar få färg och lite knaprig yta. Ställ åt sidan. Dela broccolin i små buketter och koka dem i ett par minuter i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Strimla salladslökarna och hacka vitlök och chili fint. Hetta upp olja i en wokpanna eller i en stekpanna med höga kanter. Stek alla grönsaker hastigt, de ska behålla sin spänst! Blanda i tofun och tillsätt soja, honung, jordnötssmör och sesamolja. Smaka av med salt och peppar och strö över finhackad koriander innan servering. Servera med nykokt ris, salta jordnötter och eventuellt lite pressad lime.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!