Tofu är ett sojaprotein som gör den här vegorätten både god och mättande. Köp gärna marinerad tofu, för mer smak.
4 portioner
400 g tofu
2 broccolibuketter
4 salladslökar
2 stora morötter
1 bit ingefära, ungefär 2-3 centimeter
2 vitlöksklyftor
1 chilifrukt, urkärnad
2 msk ljus soja
2 msk jordnötssmör
1 msk flytande honung
några droppar sesamolja
1 kruka koriander
salt, peppar
Skär tofun i bitar och hetta upp olja i en stekpanna. Stek bitarna tills de börjar få färg och lite knaprig yta. Ställ åt sidan. Dela broccolin i små buketter och koka dem i ett par minuter i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Strimla salladslökarna och hacka vitlök och chili fint. Hetta upp olja i en wokpanna eller i en stekpanna med höga kanter. Stek alla grönsaker hastigt, de ska behålla sin spänst! Blanda i tofun och tillsätt soja, honung, jordnötssmör och sesamolja. Smaka av med salt och peppar och strö över finhackad koriander innan servering. Servera med nykokt ris, salta jordnötter och eventuellt lite pressad lime.
Smaklig måltid!