Middagstipset: Japanska pannkakor med het räktopping

Ja, de tunna heter plättar, så är det. Men när det gäller denna japanska variant får det heta pannkakor. Servera med en fyllning du gillar, här har jag valt räkor. Men strimlad biff, tofu eller lite vad som helst fungerar!

Torsdagsmiddag. Japanska pannkakor med fräsch räktopping. Testa!

Torsdagsmiddag. Japanska pannkakor med fräsch räktopping. Testa!

Foto: Fredrik Sandberg/TT

MIDDAG2016-11-03 13:33

4 portioner

4 dl vetemjöl

4 dl kycklingbuljong

4 ägg

1 tsk bakpulver

salt, peppar

Vispa ihop ingredienserna och låt smeten stå en stund.

Räkfyllning:

1 kg räkor med skal

2 vitlöksklyftor

1 röd chili

1 bit ingefära

1 lime, skal och saft

1 röd paprika

4 salladslökar

olja till stekning

Skala räkorna. Hacka chili, vitlök och ingefära fint. Strimla salladslöken och riv limeskalet. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs allt utom räkorna. Vänd försiktigt ned dem och värm bara upp dem helt hastigt, annars blir de sega.

Stek pannkakorna/plättarna tunna i en stekpanna med olja. Toppa med räkröran, skivad avokado och hackad koriander. Srirachasås (finns färdig på flaska) är gott till. Eller droppa över lite sesamolja.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!