4 portioner
4 dl vetemjöl
4 dl kycklingbuljong
4 ägg
1 tsk bakpulver
salt, peppar
Vispa ihop ingredienserna och låt smeten stå en stund.
Räkfyllning:
1 kg räkor med skal
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 bit ingefära
1 lime, skal och saft
1 röd paprika
4 salladslökar
olja till stekning
Skala räkorna. Hacka chili, vitlök och ingefära fint. Strimla salladslöken och riv limeskalet. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs allt utom räkorna. Vänd försiktigt ned dem och värm bara upp dem helt hastigt, annars blir de sega.
Stek pannkakorna/plättarna tunna i en stekpanna med olja. Toppa med räkröran, skivad avokado och hackad koriander. Srirachasås (finns färdig på flaska) är gott till. Eller droppa över lite sesamolja.
Smaklig måltid!