4-6 portioner
Pajdeg:
120 g smör
3 dl mjöl
1 tsk salt
3 msk vatten
en näve solrosfrön
Skär smöret i bitar, då mjuknar det snabbare. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till en deg, använd matberedare om du har. Tryck ut skalet i en pajform och ställ in i frysen en liten stund och picka med en gaffel. Värm ugnen till 200 grader. Förgrädda skalet i 10-15 minuter tills det får lite färg.
Fyllning:
300 g kantareller
1 vitlöksklyfta
1 bit purjolök, 15 cm cirka
några kvistar färsk rosmarin
flytande honung
Låt kantarellerna rinna av om du använder frysta, borsta dem rena från jord om du använder färska. Strimla purjolöken och hacka vitlöken. Hacka rosmarin. Lägg allt i pajskalet och salta lätt.
Äggstanning:
2 ägg
3 dl mellangrädde
3 dl riven Västerbottensost
svartpeppar från kvarn
Vispa ihop och tillsätt peppar. Häll blandningen över pajen. Grädda i ugnen i cirka 25 minuter, tills äggstanningen har stelnat.
Smaklig måltid!