Soppa är ju perfekt vardagsmat, lätt att variera och utmärkt att värma upp till lunch dagen efter. Gör gärna storkok och variera med lite olika tillbehör!
2 squash
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tärning grönsaksbuljong
5 dl mellangrädde
2 dl parmesanost
1 dl hacka dill
salt, nymald peppar
pumpakärnor till garnering
Hacka lök och vitlök, grovhackat duger bra. Skär squashen i tärningar. Hetta upp olivolja i en rejäl kastrull och stek squashen tillsammans med lök och vitlök. Tillsätt vatten så att allt täcks och smula i buljongtärningen. Låt allt koka under lock i cirka 15 minuter. Mixa soppan slät med mixerstav och tillsätt grädde och parmesan. Koka upp soppan igen. Tillsätt hackad dill och smala av med salt och peppar. Späd soppan med mer vatten om den känns för tjock.
Krutonger:
4 dl bröd i tärningar, gärna surdegsbröd eller grovt bröd av något slag
olivolja
flingsalt
Hetta upp rejält med olja i en stekpanna. Lägg i brödtärningarna och stek dem tills de blir fint gyllenbruna. Strö över lite flingsalt. Lägg krutongerna på ett hushållspapper. Strö dem over soppan precis innan servering.
Smaklig måltid!