Middagstipset: Krämig squashsoppa

Härligt grön. Brist på ljus och färg så här års kan vi ¨åtminstone försöka kompensera för genom att servera färgglada och goda måltider! Testa soppa på squash!

Härligt grön. Brist på ljus och färg så här års kan vi ¨åtminstone försöka kompensera för genom att servera färgglada och goda måltider! Testa soppa på squash!

Foto: Matthew Mead

MIDDAG2016-11-22 13:00

Soppa är ju perfekt vardagsmat, lätt att variera och utmärkt att värma upp till lunch dagen efter. Gör gärna storkok och variera med lite olika tillbehör!

2 squash

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 tärning grönsaksbuljong

5 dl mellangrädde

2 dl parmesanost

1 dl hacka dill

salt, nymald peppar

pumpakärnor till garnering

Hacka lök och vitlök, grovhackat duger bra. Skär squashen i tärningar. Hetta upp olivolja i en rejäl kastrull och stek squashen tillsammans med lök och vitlök. Tillsätt vatten så att allt täcks och smula i buljongtärningen. Låt allt koka under lock i cirka 15 minuter. Mixa soppan slät med mixerstav och tillsätt grädde och parmesan. Koka upp soppan igen. Tillsätt hackad dill och smala av med salt och peppar. Späd soppan med mer vatten om den känns för tjock.

Krutonger:

4 dl bröd i tärningar, gärna surdegsbröd eller grovt bröd av något slag

olivolja

flingsalt

Hetta upp rejält med olja i en stekpanna. Lägg i brödtärningarna och stek dem tills de blir fint gyllenbruna. Strö över lite flingsalt. Lägg krutongerna på ett hushållspapper. Strö dem over soppan precis innan servering.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!