Middagstipset: Kycklingwok med ingefära och apelsin

Kycklingen kan i den här rätten bytas ut mot exempelvis quorn för ett vegetariskt alternativ. Ingefära ger rejält med skjuts till denna rätt.

Smakrikt. Apelsin och ingefära är en fin smakbrytning mot den milda kycklingen.

Smakrikt. Apelsin och ingefära är en fin smakbrytning mot den milda kycklingen.

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

MIDDAG2016-11-23 13:00

4 portioner

4 kycklingfiléer

2 apelsiner

4 salladslökar

1 gul paprika

1 röd paprika

2 vitlöksklyftor

1 bit färsk ingefära, cirka 2-3 cm

1 röd chili

3 msk soja

2 msk flytande honung

salt, peppar

1 kruka koriander

olja till stekning

Skär kycklingen i strimlor och stek dem i olja på medlhög värme. Tillsätt soja, salta och peppra. Skär salladslök och papprika i fina strimlor och strimla salladslöken. Hacka vitlöken och chilin. Tillsätt lite mer olja i pannan och låt steka med kycklingen i några minuter. Riv ingefäran fint och tillsätt den. Skär hela apelsinerna i "klyftor" med skalet kvar. Skär loss "apelsinfilén" från varje skal och tillsätt dem i grytan. Tillsätt honung och smaka av med salt och peppar. Hetta upp grytan och tillsätt hackad koriander.

Servera med ris eller sallad.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!