Middagstipset: Laga en äkta husmansklassiker!

Gärna fisk på middagsbordet- det tycker till och med barnen hemma hos mig. Strömmingsflundra med hemlagat potatismos är enligt mig bland det godaste som finns.

Husmanskost. Strömmingsflundra är finfin mat, särskilt med hemlagat potatismos.

Husmanskost. Strömmingsflundra är finfin mat, särskilt med hemlagat potatismos.

Foto: Linda Kask

MIDDAG2016-10-25 13:00

4 portioner

24 strömmingsfiléer, rensade med ryggraden borttagen

senap

färsk persilja

salt, svartpeppar

1 ägg

ströbröd

Vik ut filéerna och salta köttsidan. Lägg en klick senap och lite hackad persilja på hälften av filéerna och lägg de andra filéerna ovanpå, en dubbel strömming. Vänd i uppvispat ägg och doppa i ströbröd. Se till att ströbrödet fastnar runt om hela fisken. Upprepa tills du har 12 dubbla flundror.

Sås:

2 dl turkisk yoghurt

2 msk dijonsenap

1 msk flytande honung

1 dl hackad saltgurka

1 knippe hackad färsk persilja

salt, peppar

Blanda alla ingredienser och låt såsen dra en stund innan servering.

Potatismos:

16 medelstora mandelpotatisar

3 dl mjölk

75 g smör

svartpeppar, salt

Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Bryn smöret och tillsätt mjölken. Värm upp blandningen. Mosa potatisen med potatisstamp eller pressa med press. Tillsätt mjölk- och smörblandningen och vispa moset med elvisp. Smaka av med salt och svartpeppar.

Stek strömmingsflundrorna i smör tills de har fått fin färg och knaprig yta. Servera flundrorna med potatismos, sås och inlagd gurka.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!