4 portioner
24 strömmingsfiléer, rensade med ryggraden borttagen
senap
färsk persilja
salt, svartpeppar
1 ägg
ströbröd
Vik ut filéerna och salta köttsidan. Lägg en klick senap och lite hackad persilja på hälften av filéerna och lägg de andra filéerna ovanpå, en dubbel strömming. Vänd i uppvispat ägg och doppa i ströbröd. Se till att ströbrödet fastnar runt om hela fisken. Upprepa tills du har 12 dubbla flundror.
Sås:
2 dl turkisk yoghurt
2 msk dijonsenap
1 msk flytande honung
1 dl hackad saltgurka
1 knippe hackad färsk persilja
salt, peppar
Blanda alla ingredienser och låt såsen dra en stund innan servering.
Potatismos:
16 medelstora mandelpotatisar
3 dl mjölk
75 g smör
svartpeppar, salt
Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Bryn smöret och tillsätt mjölken. Värm upp blandningen. Mosa potatisen med potatisstamp eller pressa med press. Tillsätt mjölk- och smörblandningen och vispa moset med elvisp. Smaka av med salt och svartpeppar.
Stek strömmingsflundrorna i smör tills de har fått fin färg och knaprig yta. Servera flundrorna med potatismos, sås och inlagd gurka.
Smaklig måltid!