Middagstipset: Lax med parmesan och citron

Vardagsmaten ska vara god, men också vara snabb att fixa. Den här laxen går till och med fortare än att steka korv! Och pastan kokar klart på den tid som fisken är i ugnen.

Fina fisken. Snabbaste- och godaste vardagsfirren. Perfekt ihop med pasta eller potatis.

Fina fisken. Snabbaste- och godaste vardagsfirren. Perfekt ihop med pasta eller potatis.

Foto: Linda Kask

MIDDAG2017-01-17 13:00

4 portioner

4 bitar portionsförpackad laxfilé, eller hel filé skuren i bitar

salt, svartpeppar

4 salladslökar

1 citron, saften

10 soltorkade tomater

3 dl färskriven parmesan

1 kruka färsk basilika

3 dl mellangrädde

1 msk flytande honung

olivolja

Salta och peppra laxfiléerna runt om. Ringla lite olja i botten på en ugnsfast form och lägg ned fisken. Strimla salladslöken och strö över den. Hacka soltorkade tomater och tillsätt dem. Pressa citronen över fisken. Tillsätt parmesan och ringla över honungen. Strö över hackad basilika och häll till sist på grädden. Tillaga i ugnen på 175 grader i cirka 20 minuter tills laxen är genomstekt. Servera med nykokt pasta och en enkel grönsallad.

Samklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!