Middagstipset: Lax med parmesan och soltorkade tomater

Lax i portionsbitar gör middagsbestyren till en barnlek. Soltorkade tomater ger både sälta och tuggmotstånd.

Snabbaste maten. Med lax i portionsbitar går den här rätten lika fort att fixa som korv och makaroner!

Snabbaste maten. Med lax i portionsbitar går den här rätten lika fort att fixa som korv och makaroner!

Foto: Linda Kask

MIDDAG2016-12-07 13:50

4 portioner

4 portionsbitar lax

4 salladslökar

1 broccoli

10 soltorkade tomater

2 dl riven parmesan

3 dl mellangrädde

salt, peppar

färska örter

Sätt ugnen på 200 grader. Ringla lite olivolja i botten på en ugnsform. Salta och peppra laxbitarna runt om. Lägg dem i formen. Strimla salladslöken och hacka tomaterna. Strö dem över fisken. Ta isär broccolin i buketter och hacka dem ganska fint. Strö över fisken. Strö över parmesan och häll på grädden. Gratinera ugnen i cirka 20 minuter. Koka pasta under tiden. Strö över färska örter på laxen, till exempel basilika eller persilja, innan servering.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!