4 portioner
8 halloumiburgare (finns rund halloumi i skivor att köpa i mataffären)
Sallad:
1 bit rättika, 10-15 centimeter
6 blad grönkål
1 rödlök
1 ask körsbärstomater
Skär rättikan riktigt tunt, gärna med mandolin. Strimla grönkålen och rödlöken. Klyv körsbärstomaterna på mitten. Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumiburgarna på bägge sidor. Lyft upp den och ställ åt sidan. Bryn grönsaker och lök helt hastigt, de ska bara precis vändas runt i pannan i ett par minuter.
Dressing:
1/2 dl olivolja
1 citron, skal och saft
1 msk flytande honung
3 tsk örtsalt
svartpeppar
Blanda ingredienserna till dressingen och ringla över grönsakerna. Lägg upp två halloumiburgare per person och en rejäl hög med sallad på varje tallrik. Toppa med solrosfrön, sesamfrön eller vad du tycker bäst om. Pinjenötter passar också fint och ger härligt tuggmotstånd. Servera genast!
Smaklig måltid!