Middagstipset: Ljummen halloumisallad med rättika

Kall mat passar dåligt när kylan tar sitt grepp om oss så här års. Vinteranpassa salladen genom att servera den ljummen, eller tillsammans med varma tillbehör.

Sallad är också mat! I alla fall om den serveras ljummen. Fungerar finfint även till middag.

Sallad är också mat! I alla fall om den serveras ljummen. Fungerar finfint även till middag.

Foto: Linda Kask

MIDDAG2016-11-08 13:53

4 portioner

8 halloumiburgare (finns rund halloumi i skivor att köpa i mataffären)

Sallad:

1 bit rättika, 10-15 centimeter

6 blad grönkål

1 rödlök

1 ask körsbärstomater

Skär rättikan riktigt tunt, gärna med mandolin. Strimla grönkålen och rödlöken. Klyv körsbärstomaterna på mitten. Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumiburgarna på bägge sidor. Lyft upp den och ställ åt sidan. Bryn grönsaker och lök helt hastigt, de ska bara precis vändas runt i pannan i ett par minuter.

Dressing:

1/2 dl olivolja

1 citron, skal och saft

1 msk flytande honung

3 tsk örtsalt

svartpeppar

Blanda ingredienserna till dressingen och ringla över grönsakerna. Lägg upp två halloumiburgare per person och en rejäl hög med sallad på varje tallrik. Toppa med solrosfrön, sesamfrön eller vad du tycker bäst om. Pinjenötter passar också fint och ger härligt tuggmotstånd. Servera genast!

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!