4 portioner
Sätt på ugnen på 200 grader
1 stort blomkålshuvud
olivolja
1 citron, skalet
flingsalt
Dela blomkålshuvudet i buketter. Lägg i en långpanna, ringla över olivolja och strö över salt. Riv citronskal fint och strö över det. Rosta i ugnen i 10-15 minuter tills blomkålen har fin färg.
Sallad:
Koka 4 portioner matvete enligt anvisning på förpackningen
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 påse ruccola
1 ask körsbärstomater
1 liten påse pinjenötter
Vinägrett:
1/2 dl olivolja
2 tsk örtsalt
1 tsk chiliflakes
saften från citronen
Hacka lök och vitlök. Fräs hastigt i lite olja. Vänd ned i matvetet. Dela tomaterna och blanda ned dem tillsammans med ruccolan. Blanda i vinägretten. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna tills de tar lite färg (Obs! Det går fort!). Lägg upp salladen på ett stort fat och lägg på blomkålen. Toppa med pinjenötter.
Smaklig måltid!