Middagstipset: Matvetesallad med rostad blomkål

Matvete är mättande och kul som variation till pasta och ris. Den här salladen med blomkål kan serveras med exempelvis lufttorkad skinka som tillbehör.

Foto: Matthew Mead

MIDDAG2016-04-13 13:00

4 portioner

Sätt på ugnen på 200 grader

1 stort blomkålshuvud

olivolja

1 citron, skalet

flingsalt

Dela blomkålshuvudet i buketter. Lägg i en långpanna, ringla över olivolja och strö över salt. Riv citronskal fint och strö över det. Rosta i ugnen i 10-15 minuter tills blomkålen har fin färg.

Sallad:

Koka 4 portioner matvete enligt anvisning på förpackningen

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 påse ruccola

1 ask körsbärstomater

1 liten påse pinjenötter

Vinägrett:

1/2 dl olivolja

2 tsk örtsalt

1 tsk chiliflakes

saften från citronen

Hacka lök och vitlök. Fräs hastigt i lite olja. Vänd ned i matvetet. Dela tomaterna och blanda ned dem tillsammans med ruccolan. Blanda i vinägretten. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna tills de tar lite färg (Obs! Det går fort!). Lägg upp salladen på ett stort fat och lägg på blomkålen. Toppa med pinjenötter.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!