Middagstipset: Mexikansk kycklinggryta

Fredagar behöver inte betyda tacos. Den här kycklinggrytan har smakinspiration från det mexikanska köket.

Värmande. Kycklinggryta med mexikanska smaker.

Värmande. Kycklinggryta med mexikanska smaker.

Foto: Matthew Mead

MIDDAG2016-12-09 13:31

4 portioner

4 kycklingfiléer

4 dl röda bönor, eller bruna, kokta

400 gram passerade tomater

2 rödlökar hackade

1 röd paprika, i bitar

1 gul paprika, i bitar

4 dl vatten

0,5 hönsbuljongtärning

2 st vitlöksklyftor, hackade

1 röd chili, hackad

1 msk spiskummin

1 msk olivolja

Skär kycklingen i mindre bitar. Stek den i olja. Tillsätt sedan lök, paprika och chili och fräs dessa en stund. Rör ner alla kryddor utom salt. Blanda ner bönorna och tomaterna i en gryta. Låt allt koka i cirka 10 minuter. Tillsätt vatten och buljongtärning, späd med mer vätska om det behövs. Koka upp.

Servera med ris eller bröd.

Smaklig måltid och trevlig helg!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!