Middagstipset: Minestronesoppa på mitt vis

Soppa är bästa vardagsmaten, året om! Går att åstadkomma även om du inte har mycket i kylskåpet, räcker till många och går att variera i oändlighet. Den här minestronesoppan har säkert inte mycket gemensamt med originalet, men våga experimentera!

Foto: Janerik Henriksson/TT

MIDDAG2016-04-07 13:00

4 portioner

2 stora morötter

1 rejäl bit purjolök

2 vitlöksklyftor

1,5 buljongtärning, grönsaks- eller kyckling

1,5 liter vatten

1 burk krossade tomater

200 g pasta, till exempel spaghetti bruten i bitar eller små pastaskruvar

1 förpackning små vita bönor

salt, peppar

2 tsk torkad basilika

2 tsk torkad oregano

1 kruka färsk persilja (eller någon annan örtkrydda)

lite flytande honung

pesto (gör din egen eller köp färdig)

Riv morötterna grovt. Hacka vitlöken fint. Bryn hastigt i lite olivolja. Slå på tomaterna. Smula i buljongtärning, tillsätt vatten och koka upp. Smula ned de torkade örterna. Tillsätt pastan och skölj bönorna efter att du hällt av spadet. Låt pastan koka nästan mjuk. Strimla purjolöken och tillsätt den. Smaka av med salt, peppar och lite honung. Rör försiktigt i bönorna, akta så du inte mosar dem. Hacka persilja och strö över. Servera med en klick pesto till varje portion och ett gott bröd.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!