4 portioner
6 ägg, gärna ekologiska
6 msk vatten
1 gul lök
1 påse bladspenat
1 ask körbärstomater
250 g getost, chèvre
4 salladslökar
1 kruka färsk persilja
salt, peppar
olja till stekning
Vispa ihop ägg och vatten. Tillsätt salt och svartpeppar, men tänk på att osten också kommer att ge sälta. Skär löken i strimlor och klyv körbärstomaterna på mitten. Hetta upp olja i en stekpanna. Bryn löken tills den mjuknar. Tillsätt spenaten och rör om. Slå över äggsmeten och sänk plattan till medelvärme. Fös ihop omeletten från kanterna och sänk värmen ytterligare när den börjar stelna. Strö över körbärstomater. Skär getosten i skivor och lägg på omeletten. Hacka salladslök och persilja och strö över. Ställ in omeletten och låt den gå klar i ugnen i 10-15 minuter på 175-gradig värme. (använd en stekpanna med metallhandtag!!).
Servera med en sallad.
Smaklig måltid!