Middagstipset: Omelett med getost

Ja, åtminstone nästan. Matkultur kan i alla fall komma med ett gott förslag på dagens middag. För visst kan det kännas extra tungt att få ihop något när helg övergår i vardag igen.

Omelett. En snabblagad middag som blir extra god med smakrik getost.

Omelett. En snabblagad middag som blir extra god med smakrik getost.

Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

MIDDAG2016-11-21 13:00

4 portioner

6 ägg, gärna ekologiska

6 msk vatten

1 gul lök

1 påse bladspenat

1 ask körbärstomater

250 g getost, chèvre

4 salladslökar

1 kruka färsk persilja

salt, peppar

olja till stekning

Vispa ihop ägg och vatten. Tillsätt salt och svartpeppar, men tänk på att osten också kommer att ge sälta. Skär löken i strimlor och klyv körbärstomaterna på mitten. Hetta upp olja i en stekpanna. Bryn löken tills den mjuknar. Tillsätt spenaten och rör om. Slå över äggsmeten och sänk plattan till medelvärme. Fös ihop omeletten från kanterna och sänk värmen ytterligare när den börjar stelna. Strö över körbärstomater. Skär getosten i skivor och lägg på omeletten. Hacka salladslök och persilja och strö över. Ställ in omeletten och låt den gå klar i ugnen i 10-15 minuter på 175-gradig värme. (använd en stekpanna med metallhandtag!!).

Servera med en sallad.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!