4 portioner
8 ägg
8 msk vatten
salt, peppar
1 hg rökt skinka
1 gul lök
1 ask körbärstomater
150 g minimozzarella, eller vanlig mozzarella skuren i skivor
4 stjälkar svartkål, eller grönkål
olivolja till stekning
Vispa snabbt ihop ägg och vatten. Tillsätt svartpeppar och lite salt. Skär skinkan i små bitar. Hacka löken och klyv tomaterna på mitten. Strimla kålen fint. Hetta upp olja i stekpannan. Bryn lök, skinka och kål hastigt. Slå på äggsmeten och slå ned värmen på plattan, omeletten kan lätt brännas vid i botten. Förs ihop omeletten från kanterna tills den börjar stelna. Strö över tomaterna och lägg på mozzarellan. Omeletten kan med fördel ställas in i ugnen på 200 grader i några minuter tills den stelnar ordentligt. Tänk bara på att använda en stekpanna med skaft som tål ugn.
Servera omeletten med en sallad eller en avokadohalva.
Smaklig måltid!