Middagstipset: Omelett med mozzarella och svartkål

Omelett är supersnabb mat och varieras enkelt med det du råkar ha hemma i kylskåpet. Att laga en omelett är alltså ett utmärkt sätt att ta till vara rester och grönsaker som börjar se lite ledsna ut.

Snabblagat. Omelett är bokstavligen lätt som en plätt att fixa till. Gott är det också.

Snabblagat. Omelett är bokstavligen lätt som en plätt att fixa till. Gott är det också.

Foto: Linda Kask

MIDDAG2017-01-31 13:46

4 portioner

8 ägg

8 msk vatten

salt, peppar

1 hg rökt skinka

1 gul lök

1 ask körbärstomater

150 g minimozzarella, eller vanlig mozzarella skuren i skivor

4 stjälkar svartkål, eller grönkål

olivolja till stekning

Vispa snabbt ihop ägg och vatten. Tillsätt svartpeppar och lite salt. Skär skinkan i små bitar. Hacka löken och klyv tomaterna på mitten. Strimla kålen fint. Hetta upp olja i stekpannan. Bryn lök, skinka och kål hastigt. Slå på äggsmeten och slå ned värmen på plattan, omeletten kan lätt brännas vid i botten. Förs ihop omeletten från kanterna tills den börjar stelna. Strö över tomaterna och lägg på mozzarellan. Omeletten kan med fördel ställas in i ugnen på 200 grader i några minuter tills den stelnar ordentligt. Tänk bara på att använda en stekpanna med skaft som tål ugn.

Servera omeletten med en sallad eller en avokadohalva.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!