Middagstipset: Ost- och svampfyllda crêpes

Barnen får bestämma vad som ska ätas till middag och de väljer (nästan) alltid mjölmat av något slag... Känns det igen? Men visst går det att göra vuxenvarianter på barnens favoriter. Crêpes är en retrorätt som alltid funkar!

Matigare plättar. Crêpes blir perfekt vuxenmat när barnen önskar plättar.

Matigare plättar. Crêpes blir perfekt vuxenmat när barnen önskar plättar.

Foto: Linda Kask

MIDDAG2016-12-12 13:32

4 portioner

8 plättar (pannkakor säger vi inte här)

3 dl hackad svamp, exempelvis champinjoner eller ostronskivling

1 liten gul lök

1 vitlöksklyfta

2 msk vetemjöl

2 dl mellangrädde

1 påse ruccola

1 dl riven pecorino

2 dl parmesan (vilken god hårdost som helst fungerar, välj fritt)

8 soltorkade tomater

10 skivor lättrökt prosciutto, pancetta eller bacon

1 kruka färsk basilika

salt, peppar

Hacka lök och vitlök och stek dem med skivad svamp i en klick smält smör. Strö över mjölet och slå på grädden. Hacka soltorkade tomater och tillsätt dem. Blanda i osten men spara 1 dl parmesan, dra några varv med svartpepparkvarnen och hacka basilika och blanda i den. Osten ger stuvningen sälta, men om det behövs kan du smaka av med lite salt. Koka ihop till en stuvning. Bred ut plättarna, en i taget, på en skärbräda. Lägg på en näve ruccola på varje och en rejäl klick svampfyllning. Vik ihop plättarna genom att först vika in en kant uppe och nere. Rulla ihop och lägg med skarven nedåt i en olja ugnsform. Upprepa tills du har åtta rullar. Strö över den sista decilitern ost och gratinera i ugnen på 200 grader i 15-20 minuter. Hacka prosciutto/pancetta/bacon fint och stek knaprigt i stekpanna. Strö över crêpsen innan servering. Servera med en sallad.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!