4-6 portioner
Pajdeg:
2 dl vetemjöl
1 dl dinkelsikt (kan bytas ut mot grahamsmjöl eller vetemjöl)
1 tsk salt
120 g smör
2 msk kallt vatten
Arbeta ihop degen för hand eller i matberedare. Den ska bara nypas ihop, överarbeta den inte! Tryck ut degen i en pajform, pricka med en gaffel. Ställ in formen i kylskåpet en stund. Värm ugnen till 200 grader. Förgrädda skalet i cirka 15 minuter.
Fyllning:
1 ask körsbärstomater
3 dl hackad grönkål
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
rivet skal av en citron
200 g smulad fetaost
salt, peppar
Klyv tomaterna i halvor. Hacka kålen grovt. Skär löken i tunna ringar. Hacka vitlöksklyftorna fint. Lägg allt i pajskalet. Riv citronskalet över. Smula över osten och dra några varv med svartpepparkvarnen.
Äggstanning:
3 ägg
1 dl grädde
2 dl mjölk
svartpeppar
2 dl hackad, färsk persilja eller andra örter du gillar
Vispa ihop mjölk och ägg. Häll äggstanningen över och strö över örterna. Peppra eventuellt. Grädda i ugnen i 20-25 minuter, tills äggstanningen har stelnat och fått fin färg.
Smaklig måltid!