Måndag och ny matvecka. Hämta på förskolan, köpa galonhandskar, jobba... Och så matlagning. Det blir lätt lite för mycket på schemat, men då är snabba pastarätter perfekta att ta till!
4 portioner
1 gul lök
1 ask körsbärstomater
1 burk krossade tomater av god kvalitet
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
salt, peppar
olivolja till stekning
1 kruka färsk basilika
skalet av en citron
Hacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka chilin. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek allt på medelhög värme tills det mjuknar, löken ska inte ta färg! Klyv körbärstomaterna på mitten och låt puttra i olivoljan tillsammans med lök- och chiliblandningen. Häll på de krossade tomaterna och låt såsen puttra i 20 minuter. Koka pastan enligt anvisning på förpackning. Penne, fjärilar eller snäckor, väl det du gillar bäst.
Medan pastan kokar blandar du ihop smöret!
Sardellsmör:
7 sardellfiléer
50 g smör
Hacka sardellerna fint. Mosa ihop med smöret.
Tillsätt citron och hackad basilika i tomatsåsen. Blanda med den nykokta pastan. Tillsätt sardellsmöret och rör om ordentligt. Toppa anrättningen med nyriven parmesan.
Citronskalet ingår inte i originalet, jag vet. Men har ni inte testat kombinationen tomatsås+citron+pasta - gör det! Himmelskt gott!