Middagstipset: Pasta al'arrabiata

Pasta pronto! Vardagsmaten får gärna gå snabbt - men givetvis ska den vara god också!

Pasta pronto! Vardagsmaten får gärna gå snabbt - men givetvis ska den vara god också!

Foto: Fotograf saknas!

MIDDAG2016-10-24 13:00

Måndag och ny matvecka. Hämta på förskolan, köpa galonhandskar, jobba... Och så matlagning. Det blir lätt lite för mycket på schemat, men då är snabba pastarätter perfekta att ta till!

4 portioner

1 gul lök

1 ask körsbärstomater

1 burk krossade tomater av god kvalitet

3 vitlöksklyftor

1 röd chili

salt, peppar

olivolja till stekning

1 kruka färsk basilika

skalet av en citron

Hacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka chilin. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek allt på medelhög värme tills det mjuknar, löken ska inte ta färg! Klyv körbärstomaterna på mitten och låt puttra i olivoljan tillsammans med lök- och chiliblandningen. Häll på de krossade tomaterna och låt såsen puttra i 20 minuter. Koka pastan enligt anvisning på förpackning. Penne, fjärilar eller snäckor, väl det du gillar bäst.

Medan pastan kokar blandar du ihop smöret!

Sardellsmör:

7 sardellfiléer

50 g smör

Hacka sardellerna fint. Mosa ihop med smöret.

Tillsätt citron och hackad basilika i tomatsåsen. Blanda med den nykokta pastan. Tillsätt sardellsmöret och rör om ordentligt. Toppa anrättningen med nyriven parmesan.

Citronskalet ingår inte i originalet, jag vet. Men har ni inte testat kombinationen tomatsås+citron+pasta - gör det! Himmelskt gott!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!