Middagstipset: Pasta med tomatsås och salami

Välj linguine eller tagliatelle till den här smakrika pastasåsen. Då fastnar såsen bättre!

Piffig pasta. Salami ger tomatsåsen rejält med smak.

Piffig pasta. Salami ger tomatsåsen rejält med smak.

Foto: Linda Kask

MIDDAG2016-11-16 13:32

4 portioner

300 g salami, skuren i små bitar

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 burk krossade tomater

3 dl mellangrädde

2-3 tsk torkad oregano

1 msk flytande honung

salt, svartpeppar

färsk persilja

olja till stekning

riven parmesan till servering

hacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna med höga kanter. Bryn lök och vitlök ett par minuter. Tillsätt salamin. Slå på tomaterna. Tillsätt oregano och låt såsen koka ihop i cirka 10 minuter. Tillsätt honung och grädde, smaka av med salt och peppar. Strö över hackad färsk persilja.

Servera med nykokt pasta och riven parmesan.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!