Middagstipset: Pastagratäng med ost och tomat

Använd pasta av hög kvalitet så blir denna gratäng en riktig festmåltid.

Foto: Matthew Mead

MIDDAG2016-03-23 13:00

4 portioner

500 g tagliatelle

1 ask körsbärstomater

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 pkt bacon

3 dl mellangrädde

3 dl riven ost, gärna lagrad

1 kruka färsk basilika (eller 2 tsk torkad)

svartpeppar, salt

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, men koka tills ungefär tre minuter återstår av koktiden. Sätt ugnen på 225 grader. Skär baconet i små bitar och stek knaprigt. Hacka lök och vitlök och låt steka med. Lägg pastan i en stor ugnsform och varva med bacon- och lökblandningen. Klyv körbärstomaterna på mitten och blanda med pastan. Häll på grädde, strö över riven och dra några varv med svartpepparkvarnen. Hacka basilikan och strö över. Gratinera15-20 minuter tills osten har fått färg. Servera med en god grönsallad.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!