4 portioner
500 g tagliatelle
1 ask körsbärstomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 pkt bacon
3 dl mellangrädde
3 dl riven ost, gärna lagrad
1 kruka färsk basilika (eller 2 tsk torkad)
svartpeppar, salt
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, men koka tills ungefär tre minuter återstår av koktiden. Sätt ugnen på 225 grader. Skär baconet i små bitar och stek knaprigt. Hacka lök och vitlök och låt steka med. Lägg pastan i en stor ugnsform och varva med bacon- och lökblandningen. Klyv körbärstomaterna på mitten och blanda med pastan. Häll på grädde, strö över riven och dra några varv med svartpepparkvarnen. Hacka basilikan och strö över. Gratinera15-20 minuter tills osten har fått färg. Servera med en god grönsallad.
Smaklig måltid!