Middagstipset: Räksallad med asiatisk touch

En syrlig och frisk sallad med smak av lime och koriander blir en fin start på helgen.

Frisk sallad. Fira fredag med syrliga smaker!

Frisk sallad. Fira fredag med syrliga smaker!

Foto: Sarah E Crowder

MIDDAG2017-01-13 13:55

4 portioner

1 kg räkor med skal

1 gurka

5 salladslökar

2 burkar böngroddar

1 röd chili

1 påse bladspenat

1 kruka koriander

Dressing:

2 lime, saften

1 bit riven färsk ingefära

1 vitlöksklyfta

några droppar sesamolja

2 msk rapsolja

1 msk tamarisoja

salt, peppar

Skala räkorna. Tärna gurkan fint och strimla salladslöken. Hacka chilin och koriandern. Lägg bladspenat på ett stort fat och lägg på räkorna. Strö över chili, koriander och väl avrunna böngroddar. Toppa med räkorna. Blanda ingredienserna till dressingen och ringla över den. Blanda ordentligt.

Topping:

Sesamfrön, kokoschips

Smaklig måltid och trevlig helg!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!