Middagstipset: Rårakor med rotfrukter

Byt ut en del av potatisen i rårakorna och laga en husmansklassiker med ny tvist!

Husmanskost. Blanda rotfrukter i smeten och få färgstarka och lite annorlunda rårakor!

Husmanskost. Blanda rotfrukter i smeten och få färgstarka och lite annorlunda rårakor!

Foto: Fredrik Sandberg/TT

MIDDAG2016-11-28 13:52

4 portioner

1 kg blandade rotfrukter ( potatis, palsternacka, sötpotatis, morot etc.)

1/5 dl vetemjöl

3 ägg

salt, peppar

färsk persilja

smör till stekning

Vispa ihop mjöl och ägg. Skala och riv rotsakerna på grova sidan av rivjärnet. Blanda i smeten. Salta och peppra och strö i hackad persilja. Smält en rejäl klick smör i en stekpanna. Stek rårakor i en storlek på cirka 15 cm i diameter. De ska bli vackert gyllenbruna och det tar några minuter på varje sida.

Till servering:

1 paket bacon

lingonsylt eller rårörda lingon.

Stek baconet knaprig och servera till rårakorna.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!