4 portioner
600 g renskav
1 gul lök
2 dl skivad svamp, gärna kantareller
1 msk vetemjöl
3-4 dl mellangrädde
2 dl lingon
1 msk soja
1 msk flytande honung
1 kvist färsk rosmarin
salt, svartpeppar
smör till stekning
Torka av renskavet och smält smör i en stekpanna med höga kanter. Bryn skavet, salta och peppra. Skär löken i strimlor och tillsätt den. Skär svampen i bitar och blanda i. Strö över mjölet och slå på grädden. Tillsätt soja, honung och till sist lingon. Låt koka upp. Hacka rosmarin och tillsätt den. Smaka av med mer salt och peppar, om det behövs. Servera med nykokt potatis eller potatismos. Tips: En klick messmör kan gärna ersätta honungen i det här receptet, det blir en pikant, söt smak som passar bra ihop med smaken av renkött.
Smaklig måltid!