Middagstipset: Renskav med gräddsås och lingon

Renskav är rena snabbmaten, men smakar godare än det mesta. Välj ett skav av hög kvalitet, så slipper du tråkiga senor.

Mumsig middag. Renskav med lingon, grädde och svamp- riktig festmat mitt i veckan.

Mumsig middag. Renskav med lingon, grädde och svamp- riktig festmat mitt i veckan.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

MIDDAG2016-11-29 14:05

4 portioner

600 g renskav

1 gul lök

2 dl skivad svamp, gärna kantareller

1 msk vetemjöl

3-4 dl mellangrädde

2 dl lingon

1 msk soja

1 msk flytande honung

1 kvist färsk rosmarin

salt, svartpeppar

smör till stekning

Torka av renskavet och smält smör i en stekpanna med höga kanter. Bryn skavet, salta och peppra. Skär löken i strimlor och tillsätt den. Skär svampen i bitar och blanda i. Strö över mjölet och slå på grädden. Tillsätt soja, honung och till sist lingon. Låt koka upp. Hacka rosmarin och tillsätt den. Smaka av med mer salt och peppar, om det behövs. Servera med nykokt potatis eller potatismos. Tips: En klick messmör kan gärna ersätta honungen i det här receptet, det blir en pikant, söt smak som passar bra ihop med smaken av renkött.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!