Middagstipset: Sallad med rökt lax och spenat

Lax i alla dess former är perfekt middagsmat. I den här salladen har jag använt gravad lax, men rå salmalax eller kallrökt lax fungerar minst lika bra!

Fräsch start. En Asieninspirerad sallad med lax blir en bra start på matveckan!

Fräsch start. En Asieninspirerad sallad med lax blir en bra start på matveckan!

Foto: Linda Kask

MIDDAG2017-01-09 13:00

4 portioner

Sallad:

600 g gravad, kallrökt eller rå lax (tänk på att rå lax ska ha varit fryst innan)

1 påse ruccolasallad

1 påse bladspenat

2 avokado

5 salladslökar

1 kruka färsk koriander

salt, peppar

Dressing:

2 lime, saften

2 msk tamari (glutenfri soja) eller japansk soja

några droppar sesamolja

1 msk flytande honung

1/2 dl vatten

Blanda ihop dressingen i en skål

Topping:

Pumpafrön, sesamfrön

Tillbehör: Inlagd ingefära (finns att köpa färdig på burk)

Skär laxen i tunna skivor. Blanda spenat och ruccola på ett stort fat eller i en stor skål. Alternativt, lägg upp portioner på en tallrik till var och en. Dela avokado på mitten och skär i skivor. Lägg ovanpå salladen. Hacka salladslök och koriander och strå över. Toppa med laxen. Blanda ingredienserna till dressingen och häll över salladen. Smaka av med salt och peppar. Strössla över frön och servera ingefära till.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!