4 portioner
Sallad:
600 g gravad, kallrökt eller rå lax (tänk på att rå lax ska ha varit fryst innan)
1 påse ruccolasallad
1 påse bladspenat
2 avokado
5 salladslökar
1 kruka färsk koriander
salt, peppar
Dressing:
2 lime, saften
2 msk tamari (glutenfri soja) eller japansk soja
några droppar sesamolja
1 msk flytande honung
1/2 dl vatten
Blanda ihop dressingen i en skål
Topping:
Pumpafrön, sesamfrön
Tillbehör: Inlagd ingefära (finns att köpa färdig på burk)
Skär laxen i tunna skivor. Blanda spenat och ruccola på ett stort fat eller i en stor skål. Alternativt, lägg upp portioner på en tallrik till var och en. Dela avokado på mitten och skär i skivor. Lägg ovanpå salladen. Hacka salladslök och koriander och strå över. Toppa med laxen. Blanda ingredienserna till dressingen och häll över salladen. Smaka av med salt och peppar. Strössla över frön och servera ingefära till.
Smaklig måltid!