Middagstipset: Snabba pastan med oliver, tomat och fetaost

Pasta på skåprens blir oftast en riktig succé på middagsbordet. Med färska kryddor och en god ost lyfter även den tråkigaste grönsak du hittar hemma i kylskåpet.

Snabbmat som mättar. Pasta är en räddare i nöden.

Snabbmat som mättar. Pasta är en räddare i nöden.

Foto: Linda Kask

MIDDAG2016-04-06 13:20

4 portioner

1 rödlök

2 vitlöksklyftor

1 röd chilifrukt

1/2 aubergine, eller zucchini

2 nävar oliver

1 ask körbärstomater

1 paket fetaost

salt, peppar

olivolja till stekning

1 kruka basilika

pasta av valfri sort

Hacka lök, vitlök och chili. Skiva auberginen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek allt tills det mjuknar. Tillsätt tomater och oliver, smaka av med salt och peppar om det behövs. Smula i fetaosten och vänd ned nykokt pasta. Hacka basilikan grovt och strö över. Servera i varma tallrikar med en god sallad.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!