Denna soppa är fulladdad med knapriga grönsaker. Misopasta gör buljongen både god och mättande.
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 dl hackad grönkål
2 dl riven vitkål
2 stora morötter
10 färska champinjoner
4 salladslökar
1 kruka koriander
2-3 liter vatten
3 msk misopasta (miso är en pasta gjord på sojabönor och är huvudingrediens i den buljong som bland annat brukar serveras på sushirestauranger)
1 msk soja
1 msk flytande honung
några droppar sesamolja
olja till stekning
salt, peppar
Hacka lök och vitlök. Hetta upp rapsolja i en kastrull. Bryn lök och vitlök och tillsätt kålen. Slanta morötterna tunt och låt dem fräsa med en stund. Häll på vatten och låt soppan koka upp. Skiva champinjonerna och tillsätt dem. Blanda i misopasta, soja och honung. Låt koka tills morötterna är lite mjuka, men fortfarande spänstiga. Strimla salladslöken och hacka koriandern. Tillsätt båda. Smaka av med salt och peppar.
Servera soppan med ett gott bröd!
Smaklig måltid!