Middagstipset: Spaghetti med musslor, vitlök och chili

En middagsrätt väl värdig en fredag! Blåmusselkött finns att köpa i frysdisken och fungerar utmärkt i den chiliheta tomatsåsen. Det går naturligtvis att använda färska blåmusslor med skal.

Fredagsfint. Pasta med blåmusslor är suveränt gott. Gärna med lite bubblor i glaset till!

Fredagsfint. Pasta med blåmusslor är suveränt gott. Gärna med lite bubblor i glaset till!

Foto: Linda Kask

MIDDAG2016-11-25 13:00

4 portioner

500 g blåmusselkött

6 färska tomater

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

1 röd chili

3 dl vitt vin

1 msk flytande honung

1 rejält knippe färsk persilja

olivolja

500 g spaghetti

Hacka lök, vitlök och chili fint. Tärna tomaterna. Hetta upp olja i en stekpanna och låt lök, chili och vitlök fräsa tills de mjuknar och börjat dofta, men akta så de inte tar färg! Tillsätt tomaterna och slå på vinet. Låt puttra i 10-15 minuter. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen. När spaghettin är klar lägger du i blåmusslorna och värm försiktigt upp såsen. Om den kokar blir musslorna sega! Hacka persiljan och strö över.

Servera genast med nykokt spaghetti.

Smaklig måltid och trevlig helg!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!