Middagstipset: Spenatfyllda cannelloni

Fredag och allhelgonahelg. Klart att det ska finnas något riktigt gott på middagsbordet. Denna pastarätt känns härligt lyxig och går snabbt att fixa!

Piffig pasta. Canneloni med krämig spenatfyllning.

Piffig pasta. Canneloni med krämig spenatfyllning.

Foto: Janerik Henriksson/TT

MIDDAG2016-11-04 13:00

4-6 portioner

12 färska lasagneplattor

Spenatfyllning:

250 g ricotta (italiensk färskost)

2 dl riven pecorino (italiensk hårdost, ta parmesan om du inte hittar pecorino)

1 stor påse färsk bladspenat

1 vitlöksklyfta

1 kruka färsk basilika

salt, svartpeppar

Hacka vitlöken fint. Hetta upp olivolja i en stekpanna och låt vitlöken fräsa en stund tills den mjuknar. Tillsätt spenaten och ricottan och rör ihop till en tjock sås. Ta stekpannan från plattan och tillsätt pecorino och hackad basilika. Smaka av med salt och svartpeppar.

Fördela fyllningen på lasagneplattorna. Rulla ihop och lägg i en oljad form med skarven nedåt.

Tomatsås:

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1/2 chilifrukt, urkärnad

2 burkar krossade tomater

2-3 tsk torkad basilika

1 msk flytande honung

2 tsk örtsalt

salt, peppar

olja till stekning

Hacka lök och vitlök. Fräs snabbt i lite olja i en stekpanna med höga kanter. Häll i tomaterna. Tillsätt örtsalt, honung och torkade örtkryddor. Låt koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar.

Ringla såsen över pastarullarna. Riv över extra pecorino eller parmesan. Gratinera rullarna i ugnen i 20-25 minuter.

Servera med en sallad.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!