4-6 portioner
12 färska lasagneplattor
Spenatfyllning:
250 g ricotta (italiensk färskost)
2 dl riven pecorino (italiensk hårdost, ta parmesan om du inte hittar pecorino)
1 stor påse färsk bladspenat
1 vitlöksklyfta
1 kruka färsk basilika
salt, svartpeppar
Hacka vitlöken fint. Hetta upp olivolja i en stekpanna och låt vitlöken fräsa en stund tills den mjuknar. Tillsätt spenaten och ricottan och rör ihop till en tjock sås. Ta stekpannan från plattan och tillsätt pecorino och hackad basilika. Smaka av med salt och svartpeppar.
Fördela fyllningen på lasagneplattorna. Rulla ihop och lägg i en oljad form med skarven nedåt.
Tomatsås:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 chilifrukt, urkärnad
2 burkar krossade tomater
2-3 tsk torkad basilika
1 msk flytande honung
2 tsk örtsalt
salt, peppar
olja till stekning
Hacka lök och vitlök. Fräs snabbt i lite olja i en stekpanna med höga kanter. Häll i tomaterna. Tillsätt örtsalt, honung och torkade örtkryddor. Låt koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Ringla såsen över pastarullarna. Riv över extra pecorino eller parmesan. Gratinera rullarna i ugnen i 20-25 minuter.
Servera med en sallad.
Smaklig måltid!