Middagstipset: Spenatfyllda canneloni med pecorino

Canneloni, fyllda pastarullar, går snabbt att fixa om du använder färska lasagneplattor. Det blir dessutom fantastiskt gott!

Smarrig pasta. Canneloni- fyllda pastarullar. Perfekt onsdagsmiddag!

Smarrig pasta. Canneloni- fyllda pastarullar. Perfekt onsdagsmiddag!

Foto: Janerik Henriksson/TT

MIDDAG2016-11-30 13:00

4 portioner

8 färska lasagneplattor (minst två per person behövs)

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 stor påse bladspenat

2 burkar krossade tomater

1 msk flytande honung

2 tsk torkad timjan

1 dl mellangrädde

salt, peppar

1 kruka färsk basilika

2 dl riven pecorino (italiensk hårdost gjord på fårmjölk)

olivolja till stekning och form

Hacka lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en stekpanna med höga kanter. Bryn lök och vitlök hastigt tills de mjuknar. Tillsätt spenaten och rör om. Slå på tomater och tillsätt honung och timjan. Tillsätt grädden och låt såsen koka ihop i minst tio minuter. Smaka av med salt och peppar och avsluta med hackad basilika. Spara dock lite basilika till garnering. Lägg en rejäl klick sås på varje pastaplatta. Rulla ihop och lägg med skarven nedåt i en oljad ugnsform. Ringla över det som blir kvar av såsen och avsluta med att strö riven pecorino ovanpå rullarna. Gratinera i ugnen på cirka 200 grader i 15-20 minuter. Hacka det som är kvar av basilikan och strö över innan servering. Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!