Middagstipset: Ugnsbakade rödbetor med getost och pinjenötter

Ugnsbakade rödbetor kan serveras som tillbehör, ensamrätt eller på buffébordet. Det är fantastiskt gott, ihop med getost.

Foto: Matthew Mead

MIDDAG2016-04-08 13:00

4 portioner

8 stora rödbetor

1/2 dl olivolja

flingsalt

3 salladslökar.

200 g getost, chèvre

1 påse pinjenötter

1 kvist färsk rosmarin, eller 2 tsk torkad

Skala betorna, klyfta dem och ringla över olivolja. Strö över flingsalt, hackad rosmarin och baka dem i ugnen tills de är nästan mjuka, tar 35-40 minuter. De kan även förkokas för att minska tiden i ugnen. Ta ut plåten och smula över osten. Strö över hackad salladslök och pinjenötter. Ställ in i ugnen max fem minuter till, så att osten börjar smälta. Servera med lufttorkad skinka, ugnsbakad lax och ett gott bröd. Fungerar också utmärkt som ensamrätt.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!