Middagstipset: Ugnstekt korv med grönsakspytt

Välj gärna lokalproducerad korv med hög kötthalt till denna maträtt. Grönsakspytten får en fin, sötsyrlig smak av äpple.

Klassiker. Ugnstekt falukorv får ett lyft med en färgstark pytt med smak av äpple.

Klassiker. Ugnstekt falukorv får ett lyft med en färgstark pytt med smak av äpple.

Foto: Linda Kask

MIDDAG2016-11-02 00:00

4 portioner

600 g falukorv

ost

senap

skivad gul lök

svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Skiva korven, men skär inte hela vägen ned. Ta en klick senap mellan varje korvskiva, stick ned en skiva ost och en bit lök. Gör likadant med hela korven. Dra några varv med svartpepparkvarnen och ställ in korven i ugnen. Låt steka tills ytan börjar bli brun och knaprig och osten har smält ordentligt. Den rinner ut en del, men det gör ingenting.

Medan korven steker gör du pytten:

3 morötter

1 gul lök

2 salladslökar

1 röd paprika

några blad svartkål eller grönkål, hackad

2 syrliga äpplen

1 msk soja

salt, peppar

Skär löken i ringar. Skala morötterna och skär dem i strimlor. Strimla även paprika och salladslök. Hacka kålen grovt. Skala och tärna äpplena. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn grönsakerna i några minuter. De ska fortfarande vara spänstiga vid servering. Tillsätt soja och smaka av med salt och peppar. Servera med korven. Tips: Pytten är god även till stekt kyckling eller till quornfilé, för den som vill ha ett vegetariskt alternativ. Då blir det gott att skära även kycklingfilé/quorn i tärningar och blanda ihop det med pytten.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!