4 portioner
400 g blandade bönor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 paprikor, gärna olika färg
10 champinjoner, färska
1 burk krossade tomater
1 chilifrukt, urkärnad
1 kruka koriander
1 msk spiskummin
1 msk flytande honung
salt, peppar
Hacka lök, vitlök och chili. Skär svampen och paprikan i bitar. Fräs allt i lite olja tills det mjuknar. Slå på tomaterna. Låt spadet från bönorna rinna av och blanda i dem. Krydda, salta och tillsätt honung. Hacka koriandern och blanda i den.
Avokadokräm:
2 mogna avokados
2 tsk örtsalt
1 pressad lime
svartpeppar
1/2 dl matyoghurt
Mosa avokadon. Blanda alla ingredienser och rör ihop dem.
Servera chilin i skålar med avokadokräm. Tips: Ta två tortillabröd och smula över fetaost på det ena. Strimla en liten rödlök och lägg på strimlorna. Lägg ihop bröden och stek dem hastigt på båda sidor i en stekpanna. Skär i trianglar och servera till chilin.
Smaklig måltid!