Middagstipset: Vegochili med avokadokräm

När stormen yr utanför fönstret är det perfekt att kura inomhus. Mat som värmer lockar mest!

Hett i kylan. Varm mat smakar bra på kalla dagar - testa denna vegetariska chili!

Hett i kylan. Varm mat smakar bra på kalla dagar - testa denna vegetariska chili!

Foto: Linda Kask

MIDDAG2016-06-09 13:40

4 portioner

400 g blandade bönor

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 paprikor, gärna olika färg

10 champinjoner, färska

1 burk krossade tomater

1 chilifrukt, urkärnad

1 kruka koriander

1 msk spiskummin

1 msk flytande honung

salt, peppar

Hacka lök, vitlök och chili. Skär svampen och paprikan i bitar. Fräs allt i lite olja tills det mjuknar. Slå på tomaterna. Låt spadet från bönorna rinna av och blanda i dem. Krydda, salta och tillsätt honung. Hacka koriandern och blanda i den.

Avokadokräm:

2 mogna avokados

2 tsk örtsalt

1 pressad lime

svartpeppar

1/2 dl matyoghurt

Mosa avokadon. Blanda alla ingredienser och rör ihop dem.

Servera chilin i skålar med avokadokräm. Tips: Ta två tortillabröd och smula över fetaost på det ena. Strimla en liten rödlök och lägg på strimlorna. Lägg ihop bröden och stek dem hastigt på båda sidor i en stekpanna. Skär i trianglar och servera till chilin.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!