4 portioner
1 kg pumpa (t ex butternutsquash eller hokkaido)
1 äpplen
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 cm färsk ingefära
2 msk olja
1 l vatten
2 hönsbuljongtärningar
1 dl vispgrädde
1 dl vitt vin
2 msk färsk, hackad timjan
1 1/2 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 kruka koriander till garner
Skala och kärna ur pumpa och äpple. Skär i 2 cm stora bitar. Skala och skär lök, vitlök och ingefära i mindre bitar. Fräs detta och pumpabitarna i olja i en stor kastrull ca 10 minuter. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Låt småkoka under lock tills pumpan är mjuk, ca 20 minuter. Häll på grädde och vin. Tillsätt timjan. Låt koka upp. Ta av från värmen och mixa soppan slät i en matberedare eller med stavmixer. Smaka av med salt och vitpeppar. Servera soppan med koriander på toppen.
Smaklig måltid!