Middagstipset: Vitlöksdoftande pumpasoppa

Len och god, med en vacker färg. Pumpasoppan blir en perfekt middag med ett gott bröd.

Foto: Janerik Henriksson/TT

MIDDAG2017-01-24 12:58

4 portioner

1 kg pumpa (t ex butternutsquash eller hokkaido)

1 äpplen

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

3 cm färsk ingefära

2 msk olja

1 l vatten

2 hönsbuljongtärningar

1 dl vispgrädde

1 dl vitt vin

2 msk färsk, hackad timjan

1 1/2 tsk salt

2 krm vitpeppar

1 kruka koriander till garner

Skala och kärna ur pumpa och äpple. Skär i 2 cm stora bitar. Skala och skär lök, vitlök och ingefära i mindre bitar. Fräs detta och pumpabitarna i olja i en stor kastrull ca 10 minuter. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Låt småkoka under lock tills pumpan är mjuk, ca 20 minuter. Häll på grädde och vin. Tillsätt timjan. Låt koka upp. Ta av från värmen och mixa soppan slät i en matberedare eller med stavmixer. Smaka av med salt och vitpeppar. Servera soppan med koriander på toppen.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!