Spättarullader med gremolata

Läcker firre. Rödspättans milda smak lyfter med den syrliga gremolatafyllningen.

Läcker firre. Rödspättans milda smak lyfter med den syrliga gremolatafyllningen.

Foto: JESSICA GOW / TT

MIDDAG2016-11-24 13:00

4 portioner

600 gram spättafilé

1 dl hackad dill

50 gram mandelspån

2 klyftor vitlök, skalade

1 citron, saft och skal

olivolja

50 gram smör

Sätt ugnen på 175 grader. Sätt i gång potatiskoket om du önskar potatis till. Mixa dill, mandelspån, vitlök, citronsaft och skal, rapsolja och lite salt till gremolata med en stavmixer. Fördela den över spättafiléerna och rulla ihop em. Lägg dem med skarven nedåt i en ugnsfast form. Fördela en klick smör på varje rullad och ställ in i ugnen i cirka tio minuter. Servera rulladerna med pressad potatis och en grönsallad.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!