olja till fritering
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 ½ chilipepparfrukt
1 liten paprika
1 matsked olja
2 kokta potatisar
1 dl crème fraîche
2,5 dl riven ost
Gör så här:
Skala lökarna och kärna ur
chilipepparn och paprikan.
Hacka grönsakerna fint och fräs dem lätt i olja några minuter utan att de tar färg.
Tärna potatisen och blanda i den.
Hetta upp en torr stekpanna och värm tortillan så att den blir mjuk.
Lägg en sked av grönsaksblandningen i mitten. Klicka på lite crème fraîche och riven ost. Vik ihop som ett litet paket och fäst eventuellt med en tandpetare.
Ställ tortillasen kallt i kylen en stund. Hetta sedan upp olja i en vid gryta eller stekpanna.
Fritera tortillasen tills de är guldbruna, cirka fem minuter.
Servera gärna med guacamole.