Chimichangas

Recept2016-08-04 08:00

olja till fritering

1 liten gul lök

1 vitlöksklyfta

1 ½ chilipepparfrukt

1 liten paprika

1 matsked olja

2 kokta potatisar

1 dl crème fraîche

2,5 dl riven ost

Gör så här:

Skala lökarna och kärna ur

chilipepparn och paprikan.

Hacka grönsakerna fint och fräs dem lätt i olja några minuter utan att de tar färg.

Tärna potatisen och blanda i den.

Hetta upp en torr stekpanna och värm tortillan så att den blir mjuk.

Lägg en sked av grönsaksblandningen i mitten. Klicka på lite crème fraîche och riven ost. Vik ihop som ett litet paket och fäst eventuellt med en tandpetare.

Ställ tortillasen kallt i kylen en stund. Hetta sedan upp olja i en vid gryta eller stekpanna.

Fritera tortillasen tills de är guldbruna, cirka fem minuter.

Servera gärna med guacamole.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!