Knäcketoppad tofusoppa med tomat och kokos

Recept2016-08-29 08:00

½ gul lök

1 vitlöksklyfta

1 morot, riven

1 äpple, rivet

1 tsk torkad oregano

1 msk kokosolja

1 msk tomatpuré

1 tärning grönsaksbuljong

1 burk krossade tomater

2 dl vatten

1 burk kokosmjölk

270 g tofu

salt, svartpeppar

ärtskott

frökex, delade i mindre bitar

Gör så här:

Skala och finhacka lök och vitlök.

Hetta upp en kastrull med kokosolja; fräs lök, vitlök, äpple, morot och oregano några minuter på medelvärme.

Tillsätt tomatpuré, buljongtärning, krossade tomater och vatten.

Låt puttra några minuter, tillsätt sedan kokosmjölk och tofu.

Låt soppan bli genomvarm, smaka av med salt och peppar.

Toppa soppan med ärtskott vid servering och smula över kex.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!