4 portioner
1 kg räkor med skal (eller 500 g färdigskalade)
1 chilifrukt
2 vitlöksklyftor
1 kruka persilja
1 citron, saften
1 paket fetaost
olivolja
Skala räkorna. Hacka chili, persilja och vitlök. Fräs chili, vitlök och persilja i olivolja i en stekpanna. Blanda i räkorna och pressa över citron. Räkorna ska bara värmas upp hastigt, tänk på att de inte får ligga i pannan på varm platt för länge, då blir de sega och tråkiga.
Avokadosalsa:
3 mogna avokado
1 röd chilifrukt
1 kruka koriander
1/2 rödlök
1 lime, saften
2 mogna tomater
Tärna avokado och hacka löken. Hacka koriandern och tärna tomaterna fint. Hacka chilin. Blanda ihop allt och pressa över lime.
Servera räkblandningen på tortillabröd, toppa med smulad feta och avokadosalsa. Lite crème fraiche på toppen är gott till och mildrar chilihettan.
Smaklig måltid och trevlig helg!